Öppet hus och Gårdsfest 2019

2019-09-01

Lördagen 31 augusti var en dag som påminnde om att sommaren inte är slut. Strålande solsken och lagom varmt gjorde dagen uppslupen och informativ för alla de som tog chansen att se på de investeringar som föreningen gör och har gjort för att ge alla boende i Brf Trumspelaren en möjlighet till en bra hälsa och  ett hållabrt boende över tid.

Redan under fredagen startade vi upp med att under dagen ställa ut en stor container på varje gård. Detta för att ge alla en möjlighet att tömma sin förråd och garderober med sånt som man helt enkelt vill bli av med.

Lördagen inleddes med Öppet hus där vi öppnade upp portarna och gav information till alla besökarna som ville veta mer om hur våra nya tvättmaskiner och torktumlare kommer att fungera.

Magnus från Electrolux och Filifp från Östgöta maskintjänst demonstrerade våra nya tvättmaskiner och torktumlare dess funktion samt svarade på besökarnas frågor.
I de nya undercentralerna  som alla gårdar nu har fått visade Micke Nilsson från MJ's hur vi vår värme i elementen och varm vatten i kranarna. Varje undercentral sörjer för distribution av varmvatten till ca 200 lägenheter.

Invid vårt miljöhus hade Tekniska Verken stält upp ett bord med korgar märkt med olika typer av förpackningsalternativ. Uppdraget för alla besökare var att kasta rätt pryl på bordet i rätt korg med rätt märkning. Det var många som fick sig en tankeställare att "va? skall man slänga detta i den här korgen"! Att källsortera är inte lätt och det kräver mer av oss slutbrukare än vad man kan tro. Detta ger oss aneldning att återkomma i ämnet för att utbilda oss mer om hur vi faktiskt skall källsortera och att slänga rätt grejer på rätt ställe.

För att må bra krävs utrustning. Och den utrustningen visades upp i vårt gym där vi har monterat in nya maskiner. Detta för att ge oss en möjlighet till bättre hälsa. I Relaxen visades upp vårt nyrenoverad dusch och omklädningsrum i Relaxen.

Om nu sjukdom kommer på oss och man kanske får hjärtptoblem eller liknande är kunskap viktigt. En snabb och rask insats med hjärt och lungräddning räddar livet på många drabbade. Problemet är att få kan HLR teknik på rätt sätt. ABATA som har lokaler i vår förening stod på plats med utrustning för alla att få prova på sina färdigheter i teknik och kunskap vad gäller HLR och att nyttja hjärtstartare.
  
ABATA är även engagerade i Missing People och de presenterade sig själva med vad de gör hur de gör det och att de är en ideel organisation som i huvudsak driver sin verksamhet på donationer.

Till sin hjälp har de bland annat utbilade sökhundar. Dagen till ära hade vi bland annat med
Kajsa och FInn 

Vid våra tält stod Jari & Linus och förberedde eftermiddagens grillbuffe.
  
I år låg bland annat två stycken spädgrisar på grillen tillsammans med mycket annat gott. TIll kaffet fick vi besök av årets underhållning. Trubadur Göran "Wibbe" Wiberg spelade alltifrån schlager till klassiker och med goa inslag av härlig öschötska.

Vi vill härmed tacka alla som gjort denna dag möjlig och alla som besökte oss och som gjorde denna dag till en glad, solig, informativ, mätt, helt enkelt en  bra dag med glada miner.

Nästa gång vi syns är på stämman i november. Och det återkommer vi med när det börjar närma sig.

Stort tack till er alla.